Vodič za materijale

ABS

To je vrlo izdržljiv materijal koji se neće trgati niti mijenjati svoj oblik. ABS plastika nije porozna i nema bojazni da će se bakterije zadržati u igrački, zbog toga je uvijek čista i sterilna, spremna za daljnju upotrebu.

Svojstva

ABS (akrilonitril butadien stiren) je uobičajena termoplastika koja se koristi za izradu seksualnih igračaka. Zbog poželjnih svojstava se koristi za izradu takvih proizvoda. Nižu cijenu ne treba poistovjećivati s nižom kvalitetom jer su ABS dodaci vrlo dugotrajni proizvodi ako s njima pažljivo rukuje.

Čišćenje i skladištenje

 • ABS plastika vrlo lako se čisti, ne treba je izbjegavati, bitno je da se erotski dodaci ne zagrijavaju jer im možete promijeniti izgled (plastika se topi).
 • Za čišćenje možete koristiti različite antibakterijske ili blage sapune, sredstva za čišćenje igračaka, alkohol za čišćenje ili bilo koje drugo sredstvo zajedno sa vodom.
 • ABS plastiku je moguće reciklirati.


Maziva

✔ Lubrikanti na bazi vode

✔ Lubrikanti na bazi silikona

✔ Maziva s uljima

ALUMINIJ

Svojstva

Aluminij je neporozni materijal koji ne sadrži ftalate i ugodan je za tijelo. To je održiv materijal koji tijekom godinane mijenja svojstva i jednostavan je za održavanje. Lakši je od čelika.

Čišćenje

 • Aluminij se vrlo lako čisti bilo kojim sredstvom.
 • Možete ga čistiti antibakterijskim ili manje agresivnim sapunom, sredstvom za čišćenje igračaka ili samo toplom vodom.


Maziva

✔ Lubrikanti na bazi vode

✔ Lubrikanti na bazi silikona

✔ Maziva s uljima

BIOSKIN

Bioskin je revolucionarni materijal koji je stvorio FT (Fun Toys). To je ekološki siguran i hipoalergenski materijal. Bioskin je najbliži ljudskom tijelu te ima mekan i realističan osjećaj.

Čišćenje

 • Očistite ga toplom vodom ili sredstvom za čišćenje igračaka.


Maziva

✔ Lubrikanti na bazi vode

CYBERSKIN

Cyberskin je zaštitni znak za varijantu mekog termoplastičnog elastomera, mješavine polivinil klorida i silikona. TPE je polimer koji ima mnogo namjena, a jedna od njih su erotske igračke. Cyberskin je vrlo prirodan i mekan na dodir. Za produljenje trajnosti proizvoda preporučamo da detaljno pročitate upute za korištenje ove vrste materijala.

Čišćenje i skladištenje

 • Cyberkoža je izuzetno porozna i treba je očistiti toplom vodom i sapunicom ili antibakterijskim sredstvima za čišćenje seksualnih igračaka prije svake uporabe. Kad se osuši možete posuti i puder za obnavljanje (ako ga ima u pakiranju) ili kukuruzni škrob za očuvanje strukture.
 • Za čišćenje nemojte koristiti 'baby' puder za bebe, jer može izazvati iritaciju ili druge probleme kod žena.
 • Preporučamo da proizvode od cyberskina pohranite u zasebnu vrećicu ili umotane u tanki materijal jer porozna površina može upiti sve s čime dođe u dodir. Također se preporučuje čuvanje pribora na hladnom i tamnom mjestu.


Maziva

✔ Lubrikanti na bazi vode

GUMA

Kaučuk je elastični polimer ugljikovodika koji se prirodno pojavljuje kao sok raznih biljaka, ali se također sintetski razmnožava. Pri kupnji gumenih artikala treba obratiti pozornost da ne sadrže ftalate jer imaju toksičan učinak. Ako dodatak sadrži ftalate, preporučamo korištenje kondoma. Guma je inače vrlo izdržljiv materijal i često se koristi u dildima.

Čišćenje

 • Očistite gumenu igračku za odrasle blagim sapunom i toplom vodom ili antibakterijskim sredstvom za čišćenje seksualnih igračaka.
 • Guma je porozna, pa može upiti bakterije i treba ju očistiti prije i nakon uporabe.


Maziva

✔ Lubrikanti na bazi vode

ŽELE

Jelly je guma napravljena od polivinil klorida sa dodatkom plastifikatora. Jelly alati imaju osjećaj želea i vrlo su mekani i savitljivi. Prije kupnje provjeri da li Jelly dodatak sadrži ftalate.

Čišćenje i skladištenje

 • Za čišćenje Jelly materijala preporučamo korištenje antibakterijskog sredstva za čišćenje igračaka.
 • Tekući sapuni mogu biti preagresivni za ovu vrstu materijala. Prije upotrebe sapuna, napravite test na malom dijelu samog artikla.
 • Toplo preporučamo da Jelly igračke skladištite odvojeno (u vrećici ili foliji) jer vrlo porozna površina može upiti sve s čime dođe u dodir.
 • Žele gumene igračke mogu se rastopiti ako dođu u dodir s drugim žele igračkama ili igračkama napravljenim od drugih materijala.


Maziva

✔ Lubrikanti na bazi vode

✔ Lubrikanti na bazi silikona

ELASTOMER (antibakterijski)

Elastomer je polimer s elastičnim svojstvima. Ovaj polimer je u početku vrlo mekan ali može biti i tvrd. Elastomeri su netoksični i vrlo izdržljivi materijali koji se koriste u mnogim prvoklasnim uređajima. Ovo je odličan materijal za osobe s kemijskom osjetljivošću ili alergijskim reakcijama na druge materijale.

Čišćenje

 • Elastomer treba čistiti toplom vodom, blagim sapunom ili antibakterijskim sredstvom za čišćenje igračaka.

Lubrikant

✔ Lubrikanti na bazi vode

✔ Lubrikanti na bazi silikona

* Preporučamo da prije upotrebe silikonskog lubrikanta napravite mali test na dnu uređaja kako biste bili sigurni da su stvarno kompatibilni. Ako mjesto postane ljepljivo, to znači da nisu kompatibilni.

SILIKONI

Silikon je najpoželjniji i najprikladniji materijal za erotske dodatke. Fleksibilan je, otporan na toplinu, neljepljiv, neporozan i ne sadrži toksine. Silikonske igračke za seks zahtijevaju malo održavanja i mogu trajati cijeli život. Silikon je higijenski jer nema otvorene pore za zadržavanje bakterija. Budući da je hipoalergen ne izaziva reakcije i ne utječe na PH ravnotežu. Osim u erotskim dodacima, silikon se koristi i u osobnim lubrikantima, čije je svojstvo dugotrajna hidratacija, što ih čini posebno pogodnima za analnu upotrebu.

Iako silikon nije biorazgradiv, može se ga reciklirati.

Čišćenje i skladištenje

 • Zbog svoje neporozne i glatke površine silikon je jedan od najlakših materijala za čišćenje. Silikon se može prati sapunom ili bilo kojim deterdžentom, a može se prati i u perilici posuđa ako se vibrirajuća jedinica može ukloniti.
 • Preporučamo korištenje antibakterijskog sapuna ili sredstva za čišćenje igračaka.
 • Čuvajte proizvode u priloženoj vrećici s priborom ili odvojeno od pribora s drugim materijalima.


Lubrikant

✔ Lubrikant na bazi vode

* Lubrikanti na bazi silikona ili ulja mogu oštetiti ovaj materijal. Razlog zašto se silikonska maziva ne koriste na silikonskim seks igračkama je taj što se silikonska maziva mogu zalijepiti za igračku i oštetiti je. Ovo se ne odnosi na SVE silikonske seksualne igračke jer navedeno ovisi o čistoći silikonske seksualne igračke i čistoći lubrikanta. Da biste testirali svoju silikonsku seks igračku sa silikonskim lubrikantom, upotrijebite malo područje na dnu proizvoda kao točku za testiranje. Ako područje ne postane ljepljivo ili gumeno, tada je silikonski lubrikant kompatibilan sa uređajem.

MEDICINSKI SILIKON

Medicinski silikoni testirani su za upotrebu u medicinske svrhe. Prema uredbi FDA, kvaliteta silikona mora biti dovoljno čista da bi se mogao označiti kao medicinski silikon. Riječ je o visokokvalitetnom materijalu koji je potpuno hipoalergen, neporozan, ne izaziva reakcije na tijelu i ne utječe na PH ravnotežu.

Čišćenje

 • Medicinski silikon jedan je od materijala koji se najlakše čisti zbog svoje neporozne i glatke površine. Možete ga prati sapunom ili bilo kojim deterdžentom, a može se prati i u perilici posuđa ako se vibrirajuća jedinica može ukloniti.
 • Preporučamo korištenje antibakterijskog sapuna ili sredstva za čišćenje igračaka.


Lubrikant

✔ Samo lubrikant na bazi vode

* Lubrikanti na bazi silikona ili ulja mogu oštetiti ovaj materijal. Razlog zašto ne koristite silikonska maziva na silikonskim seks igračkama je taj što se silikonska maziva mogu zalijepiti za igračku i oštetiti je. Ovo se ne odnosi na SVE silikonske seksualne igračke jer navedeno ovisi o čistoći silikonske seksualne igračke i čistoći lubrikanta. Da biste testirali svoju silikonsku seks igračku sa silikonskim lubrikantom, upotrijebite malo područje na dnu proizvoda kao točku za testiranje. Ako područje ne postane ljepljivo ili gumeno, tada je silikonski lubrikant kompatibilan sa uređajem.

SUPERSKIN

Superskin je patentirani materijal iznimno mekog na dodir koji imitira pravu kožu. Materijal Superskin kreiran je i zaštićen od strane renomiranog proizvođača dodataka za muškarce Fleshlight. Svi njihovi masturbatori napravljeni su od njega.

Čišćenje i skladištenje

 • Isperite Fleshlight navlaku toplom vodom i ostavite da se osuši na zraku prije spremanja proizvoda.
 • Za čišćenje Fleshlight uređaja ne koristite sapun.
 • Ako želite zadržati mekoću materijala, na rukav možete nanijeti malu količinu kukuruznog škroba ili osvježavajućeg pudera za igračke te ga potom skinuti. NE preporučamo korištenje baby pudera jer može izazvati iritaciju.
 • Za čišćenje preporučamo sredstvo za čišćenje igračaka.


Lubrikant

✔ Samo lubrikant na bazi vode

* Maziva s dodanim uljima postupno će uništiti materijal i ne smiju se koristiti.

TPE

TPE (termoplastični elastomer) je termoplastična polimerna smjesa koja se može oblikovati u različite teksture. Upravo zbog toga je tako pogodan za dizajn erotskih dodataka. TPE je manje porozan od Cyberskin materijala. TPE materijal ne sadrži ftalate ni lateks, te je posebno pogodan za osobe s kemijskom osjetljivošću ili alergijama na različite materijale.

Čišćenje

 • Očistite proizvod sredstvom za čišćenje igračaka ili toplom vodom i blagim sapunom.


Lubrikant

✔ Lubrikant na bazi vode

TPR

TPR (termoplastična guma) je polimerna smjesa koja ima termoplastičan karakter. TPR materijal je hipoalergen, netoksičan i ne sadrži lateks. U usporedbi s materijalom cyberskin, mnogo je manje porozan.

Čišćenje

 • Preporučamo korištenje sredstva za čišćenje igračaka ili blagog sapuna u kombinaciji s toplom vodom
 • Ovaj materijal se ne može sterilizirati kuhanjem, stoga preporučujemo korištenje kondoma u slučaju da igračku dijelite s drugom osobom


Lubrikant

✔ Lubrikant na bazi vode

✔ Lubrikant na bazi silikona

METAL

Metal je element koji tvori katione i ima metalne veze. Visokog je sjaja i nije otrovan, zbog čega je vrlo pogodan i za erotske dodatke. Metal ne ostavlja mrlje i otporan je na toplinu i kemikalije. Ne samo da je izdržljiv i trajat će cijeli život, već je i estetskog izgleda. Metal se može zagrijavati i hladiti po želji, čime se dodatno diverzificira njegova upotreba. Materijal je hipoalergen i ne sadrži ftalate.

Metal je materijal koji možete reciklirati.

Čišćenje

 • Metal možete sterilizirati prije upotrebe.
 • Možete ga jednostavno očistiti sredstvom za čišćenje igračaka ili sapunom i toplom vodom
 • Metal možete prati u perilici posuđa ili ga prokuhati


Lubrikant

✔ Lubrikant na bazi vode

✔ Lubrikant na bazi silikona

PVC

PVC je naziv za polivinilkloridnu plastiku. PVC je lagana, vodootporna, dugotrajna i najčešće korištena plastika danas. Neki PVC proizvodi mogu sadržavati ftalate ali ne svi. U slučaju erotskih dodataka, PVC je izrađen od vinila pogodnog za hranu, što znači da ne sadrži ftalate.

Čišćenje

 • Dodaci se lako čiste sapunom i vodom ili antibakterijskim sredstvom za čišćenje igračaka


Lubrikant

✔ Lubrikant na bazi vode

✔ Lubrikant na bazi silikona

STAKLO

Staklo je sve popularniji materijal u izradi erotskih dodataka jer je hipoalergeno, neporozno i potpuno prijatno tijelu. Za razliku od drugih materijala koji se umeću na određenoj temperaturi, stakleni dildo se može zagrijati ili ohladiti po želji, stvarajući drugačiji osjećaj ugode.

Čišćenje i skladištenje

 • Očistite staklo toplom vodom i sapunom ili antibakterijskim sredstvom za čišćenje igračaka
 • Preporučujemo da ga pohranite u pomoćnu vrećicu/torbu


Lubrikant

✔ Lubrikant na bazi vode

✔ Lubrikant na bazi silikona

✔ Maziva s dodatkom ulja

FANTA FLESH

Fanta Flesh je materijal na bazi TPR-a koji se koristi u raznim seksualnim igračkama. To je živi materijal koji oponaša izgled i osjećaj ljudske kože. Posebnost materijala je što se prilikom korištenja zagrijava na dodir, što daje još realističniji osjećaj. Fanta Flesh je vodootporan, mekan, rastezljiv i lagan.

Čišćenje

 • Preporučujemo korištenje antibakterijskog sredstva za čišćenje igračaka
 • Možete ga prati toplom vodom i blagim sapunom
 • Ne preporuča se čišćenje agresivnim sapunima ili dječjim puderom jer se mogu upiti i iritirati


Lubrikant

✔ Samo lubrikant na bazi vode

SILKSKYN

SilkSkyn je patentirani materijal tvrtke OVO koji ima izuzetno svilenkast i mekan dodir. Materijal stvara mekši osjećaj kada se pritisne i vrlo je ugodan za korištenje. SilkySkyn je hipoalergenski i tijelu potpuno ugodan materijal.

Čišćenje

 • Preporučujemo korištenje antibakterijskog sredstva za čišćenje igračaka
 • Možete ga prati toplom vodom i koristiti blagi sapun


Lubrikant

✔ Samo lubrikant na bazi vode

T-KOŽA

T-Skin je registrirani naziv za mješavinu termoplastičnog elastomera (TPE), polivinil klorida i silikona. T-Skin je vrlo mekan na dodir koji podsjeća na osjećaj prave kože i vrlo je rastezljiv. Međutim, zbog mekoće materijala on je porozniji pa preporučamo da se pridržavate uputa za njegu proizvoda kako biste produljili njegovu trajnost.

Čišćenje i skladištenje

 • T-Skin se mora očistiti prije i nakon uporabe blagim sapunom i toplom vodom ili antibakterijskim sredstvom za čišćenje igračaka.
 • Kako bi se povećala trajnost, nakon što se osuši materijal se može posuti obnavljajućim prahom za igračke ili kukuruznim škrobom. Nemojte koristiti 'baby' puder jer može izazvati iritaciju kod žena.
 • Škrobom oživite materijal a zatim ga obrišite mekom krpom.
 • Čuvajte T-Skin uređaje u posebnoj vrećici ili foliji za pohranu jer porozna površina može upiti sve s čime dođe u kontakt ili oštetiti materijal ako dođe u kontakt s drugim materijalima.


Lubrikant

✔ Samo lubrikant na bazi vode

U 3

UR3 je zaštitni znak za liniju seksualnih igračaka izrađenih od mekane verzije termoplastičnog elastomera (TPE), mješavine polivinil klorida i silikona. U3 materijal je hipoalergen i sadrži ftalate te je potpuno siguran za korištenje. Njegova mekoća uključuje i porozniju strukturu stoga morate biti dosljedni u čišćenju i održavanju proizvoda kako biste mu produžili vijek trajanja.

Čišćenje i skladištenje

 • Preporučujemo da proizvod operete blagim sapunom i toplom vodom prije i nakon svake uporabe ili koristite antibakterijsko sredstvo za čišćenje igračaka
 • Materijal se može obnoviti kukuruznim škrobom i mekom krpom. Nakon što se proizvod osuši, očistite ga od prašine i obrišite.
 • Preporučujemo da U3 pribor čuvate na suhom i hladnom mjestu
 • Čuvajte ih u posebnoj vrećici ili foliji kako ne bi dolazile u dodir s ostalim posuđem. U slučaju duljeg kontakta, materijal se može oštetiti.


Lubrikant

✔ Samo lubrikant na bazi vode

PAMUK

Pamuk je prirodno vlakno proizvedeno od biljke pamuka. Vrlo je popularan u tekstilnoj industriji zbog svoje mekane strukture i vrlo je ugodan na dodir i za nošenje. Pamuk se uglavnom koristi u mješavini s drugim materijalima koji daju elastičnost ili pomažu materijalu da bolje pada.

Čišćenje i održavanje

 • Pamuk podnosi i više temperature pa je čišćenje jednostavno a možete ga prati i na višim programima u perilici rublja.
 • Pamuk se može glačati na višoj temperaturi jer se materijal vrlo sporo troši i izdržat će mnoga pranja i nošenja.

AKRIL

Akril ili akrilna vlakna koriste se u raznim vrstama proizvoda, kako u dodacima tako i u tekstilu. To je izuzetno tvrd i izdržljiv materijal koji nije otrovan i ne sadrži ftalate.

Čišćenje i održavanje

 • Dodaci se lako čiste toplom vodom i blagim sapunom ili sredstvom za čišćenje igračaka.
 • Odjeću možete prati i na višim temperaturama jer je materijal vrlo izdržljiv.
 • Preporučamo čuvanje u torbi jer se u kontaktu s oštrim predmetima može izgrebati .
NAJLON

Najlon je generički naziv za sintetičke polimere poznatih i kao poliamidi. Najlonska vlakna imaju brojne namjene, a mogu se naći u raznim tkaninama, čarapama, mrežastim kostimima... Izvrsna karakteristika najlona je rastezljivost, prilikom rastezanja se njegov oblik ne deformira.

Čišćenje i održavanje

 • Najlon treba prati na osjetljivom programu, temperaturi do 30°C.
 • Preporuča se sušenje najlonskih proizvoda na sobnoj temperaturi.
 • Nije potrebno glačanje.

POLIAMID

Poliamid je vrlo uobičajeno sintetičko vlakno koje se često koristi u tanjim, delikatnijim krojevima odjeće. Zato se sve više pojavljuje u proizvodnji erotske odjeće. Odlikuju ga svojstva postojanosti i otpornost na gužvanje. Budući da je hipoalergenski materijal, ne izaziva alergijske reakcije. Na opip je mekan i često se pojavljuje u kombinaciji s elastinom što ga čini vrlo kompaktnim.

Čišćenje i održavanje

 • Proizvodi od poliamida mogu se čistiti blagim deterdžentom i toplom vodom.
 • Prati u perilici na nižim temperaturama.

POLIESTER

Poliester je umjetni sintetski polimer koji se široko koristi u proizvodnji odjeće. To je mekan i izdržljiv materijal koji se ne skuplja i ne gužva. Njega je vrlo jednostavna i nezahtjevna. Poliester se koristi za raličitu odjeću kao i za erotsko donje rublje. Vlakna koja se koriste za izradu poliestera su vrlo čvrsta, lagana i često imaju svilenkast sjaj.

Čišćenje i održavanje

 • Poliester je vrlo jednostavan za održavanje, omogućava pranje i sušenje po želji.
 • Poliester je brzo sušeći materijal i pogodan za sportsku odjeću.

KOŽA

Koža se stvara štavljenjem kože životinja (obično goveda) kako bi se dobio izdržljiv i dugotrajan prirodan materijal koji se koristi u različite svrhe. Od kože se izrađuju razni tekstilni proizvodi a posebno je popularna u BDSM erotskoj industriji. Zbog postojanosti proizvoda izvrstan je izbor za izradu bičeva, lisica, ovratnika i sličnog pribora. Koža je praktički neuništiva i ima vrlo dug vijek trajanja.

Čišćenje i održavanje

 • Preporučamo korištenje antibakterijskih sredstava za čišćenje ili blagih sapuna u kombinaciji s toplom vodom.
 • Nemojte ga predugo namakati u vodi.
 • Preporučamo sredstva za održavanje izgleda.

UMJETNA KOŽA

Umjetna koža jedan je od mnogih naziva za umjetnu kožu. Poznajemo dvije osnovne vrste umjetne kože: na bazi poliuretana (PU) i na bazi polivinil klorida (PVC/vinyl). Obje vrste se koriste za izradu odjeće, modnih dodataka i erotskih dodataka. Umjetna koža ima isti izgled kao i prava koža samo što je znatno jeftinija. Vrlo je izdržljiva i manje otporna na ogrebotine. Izgled umjetne kože se s godinama sve više mijenja, budući da se radi o umjetnom materijalu.

Čišćenje i održavanje

 • Umjetnu kožu možete jednostavno obrisati mekom krpom.
 • Peglanje: stavite pamučnu tkaninu na stražnju stranu umjetne kože i glačajte preko nje. Glačajte na programu najniže temperature vašeg glačala.
 • Trajnost umjetne kože možete produžiti korištenjem premaza namijenjenih njezinoj njezi.

VINIL

Vinil je organski spoj koji sadrži vinilnu skupinu (koja se naziva i etenil). Vinil se uglavnom koristi u erotskoj industriji za proizvodnju fetiš erotske odjeće i dodataka. Vinil na odjeći služi kao premaz kojim se postiže 'wet look' odnosno sjaj. Loša strana vinila je što nije prozračna i može postati neudoban nakon dugog nošenja.

Vinil se može reciklirati.

Čišćenje i održavanje

 • Koristite mlaku vodu i malu količinu blagog tekućeg deterdženta za pranje rublja. Izbjegavajte agresivne deterdžente za pranje jer mogu otopiti ili oštetiti materijal.
 • Ne preporuča se motati ili cijediti odjeću, već je ostavite da se prirodno osuši.
 • Ako perete u perilici rublja, odaberite najosjetljiviji ciklus i provjerite imate li najnižu postavku centrifuge. Dodajte odgovarajuću količinu deterdženta u skladu s propisima i količinom perilice rublja.
 • Preporučamo odvojeno pranje i skladištenje odjeće od vinila.

LATEKS

Lateks je guma koja se može dobiti prirodno iz biljaka ili sintetski. Lateks se koristi i za proizvodnji kondoma i fetiš erotske odjeće jer ima poseban sjaj i vrlo je izdržljiv materijal. Održavanju takvih proizvoda potrebno je posvetiti malo više pažnje. Neki ljudi imaju alergiju na lateks i izloženost takvim proizvodima te u tom slučaju ne savjetujemo kupnju proizvoda koji ga sadrže.

Čišćenje i održavanje

 • Seks igračke od lateksa treba čistiti blagim sapunom i toplom vodom ili antibakterijskim sredstvom za čišćenje igračaka.
 • Budući da je struktura poroznija, preporučujemo da pribor očistite prije/poslije svake uporabe.
 • Odjeću od lateksa perite u toploj vodi bez upotrebe agresivnih sapuna i deterdženata – možete koristiti samo blage sapune.
 • Nakon pranja pažljivo obrišite višak vode mekim ručnikom i osušite tekstil prirodnim putem.
 • Nikada ne sušite lateks u sušilici!
 • Ne preporučuje se glačanje odjeće od lateksa. Ako to ipak želite, stavite pamučnu tkaninu između materijala i glačajte na što nižoj temperaturi.
 • Preporuča se čuvanje lateksa na hladnom i tamnom mjestu.


Lubrikant

✔ Lubrikant na bazi vode.

✔ Lubrikant na bazi silikona.

SATEN

Saten je visokokvalitetna tkanina sa sjajnom površinom sa jedne strane i klasičnom površinom sa druge strane. Saten se često koristi za odjeću i modne dodatke, a u erotici se pojavljuje i u raznim dodacima kao što su maske, lisice i trake za vezanje.

Čišćenje i održavanje

 • Saten je vrlo delikatan materijal i treba mu posvetiti puno pažnje prilikom čišćenja.
 • Saten je najbolje prati ručno, uz malu količinu blagog deterdženta i tople vode.
 • Osušite ga prirodnim putem – nemojte koristiti sušilicu!

SPANDEX

Spandex je sintetička tkanina poznata po svojoj iznimnoj elastičnosti. Materijal opisuju izdržljivost, elastičnost i mekoća. Spandeks je nezaobilazan dodatak za odjeću kao što su čarape i erotski kostimi, što ih čini još udobnijima i fleksibilnijima.

Čišćenje i održavanje

 • Ne preporuča se pranje na visokim temperaturama, stoga odaberite osjetljiviji program.
 • Nemojte koristiti izbjeljivač, već samo manje agresivne sapune/deterdžente i toplu vodu. Sušite na sobnoj temperaturi - Ne koristite sušilicu!

ELASTAN

Elastan je sintetičko vlakno koje ima izuzetnu elastičnost. Dodan uz odjeću, pruža veću rastezljivost i udobnost te mekoću.

Čišćenje i održavanje

 • Ne preporuča se pranje na visokim temperaturama, stoga odaberite osjetljiviji program.
 • Nemojte koristiti izbjeljivač već samo blage sapune/deterdžente i toplu vodu.
 • Osušite ga prirodno.